Waarom isoleren?

Een woning isoleren loont op verschillende vlakken. Meer dan 25% van de warmte in een woning ontsnapt via de muren. Wanneer je je woning gaat isoleren in combinatie met gevelbepleistering, zorg je als het ware voor een perfect isolatiescherm rond de woning. Maar isoleren heeft nog meer voordelen:

1. Besparen op je energiefactuur

Een goede gevelisolatie zorgt ervoor dat de warmte die je opwekt in de woning beter behouden blijft en je dus minder warmte opnieuw moet opwekken om de woning terug op de juiste temperatuur te brengen. Dit is goed voor de portemonĂ©e en uiteraard ook het milieu. Door een goede gevelisolatie te gebruiken kan je al snel tot € 800 op je energiefactuur besparen.

2. Verhogen van je wooncomfort

Wanneer je woning goed geïsoleerd is, is het aangenamen wonen doordat je geen koud of tocht meer hebt. Je bereikt een constante temperatuur in je woning, ongeacht of het buiten nu koud of warm is. Met de juiste gevelisolatie kan je in elke woning het wooncomfort verhogen en dit voor ieders budget.

3. Een nieuwe look voor je woning

Wanneer we gevelisolatie combineren met gevelbepleistering geeft het jou de mogelijkheid om je woning extra cachet te geven. Dit kan door de volledig of een gedeelte van de woning te voorzien van gevelisolatie en gevelbepleistering. Gevelbepleistering heeft veel afwerkingsmogelijkheden in kleuren, types, combinaties,...

4. Verhoog de waarde van je woning

Een goede gevelisolatie en vernieuwde gevels zorgen ervoor dat de waarde van je woning stijgt. Bij de verkoop van de woning ben je namelijk verplicht een EPC-attest voor te leggen. Hoe lager deze EPC-waarde, des te energiezuiniger is de woning. Wanneer die EPC-waarde lager komt te liggen door de gevels goed te isoleren, is dit alleen maar een pluspunt voor de potentiële kopers of huurders.

5. Milieubewust bouwen

We staan er niet altijd bij stil, maar onze planeet heeft geen onuitputtende energiebronnen. Door de woning goed te isoleren behoudt de woning zijn warmte beter en moet je dus minder nieuwe energie opwekken om de woning opnieuw op temperatuur te krijgen. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot, wat alleen maar uzelf en de toekomstige generaties ten goede komt.