Wat is gevelbepleistering

Gevelbepleistering, vaak als crepi omschreven, is een echte aanrader voor elk project. Door de naadloze afwerking aan de buitenzijde verkrijgt men een perfect isolatiescherm rond de woning, waarbij koudebruggen verdwijnen.

Deze strakke en moderne look wordt steeds meer gekozen, het is onderhoudsvriendelijk, vocht- & waterafstotend én de mogelijkheden zijn quasi eindeloos.

Waarom kiezen voor gevelbepleistering

Check

Waterdicht & waterafstotend

Check

De extra isolatie is voor de woning ideaal

Check

Onderhouds-
vriendelijk

Check

Waardebehoud van de woning door de strakke en egale look

Check

Betaalbaar de buitenmuur afwerken

Check

Ontelbare afwerkingsmogelijkheden

Soorten gevelbepleistering

Siliconenharspleister

Siliconenharspleister afgewerkt met een organische acrylaat of een vuilafstotende pleister. Zeer elastisch en vooral niet gevoelig voor scheuren. Blijft langer proper en stoot vuil af waardoor er geen kans is op schimmels. Siliconenharspleister is veel kleurvaster waardoor het er jarenlang als nieuw kan uitzien.

Minerale sierpleister

Minerale sierpleister, een organisch materiaal dat zeer ecologisch is. Een waterafstotende werking in combinatie met de ademende materialen maakt deze soort wel wat gevoeliger voor vuil & mossen. Voor elke soort bestaat er een verschillende textuur. Fijnere korrels maken een egaler en vlakker geheel en omgekeerd.

Kleuren

Los van de keuze in textuur is er uiteraard de keuze in kleur. Wij adviseren steeds onze klanten en denken mee in het geheel. Laat je verrassen door de ontelbare mogelijkheden en laat ons bewijzen dat ons advies heel gericht is en steeds op maat.

Op de meest gebruikte EPS isolatie zijn er standaard 150 kleuren mogelijk. Daarnaast bestaan er nog meer morgelijkheden waarbij we de ideale isolatie voor uw kleurkeuze kunnen garanderen.

Klik op onderstaande links om de mogelijkheden in kleuren te bekijken:

Hoe wordt er geïsoleerd bij gevelbepleistering

Op de gevel plaatsen we isolatiepanelen tussen de 6 & 12 cm dikte. Langs ramen en deuren kunnen we dunnere isolatie voorzien. Naast het isolerende effect is er ook het overbruggende effect van de werking van de muur waardoor de kans op scheuren weer kleiner wordt. Wij verkiezen vaak de EPS panelen, als dat ook in onze ogen het beste is voor de klant.

Wij kunnen 4 soorten gevelisolatie gebruiken:

EPS panelen
Lambda waarde 0.032W/mK
Mineral wol
Lambda waarde 0.034W/mK
Fenolhars hardschuim RESOL
Lambda waarde 0.021W/mK
Houtvezel isolatieplaat
Lambda waarde 0.040W/mK